Prima pagină » LOCALE » Prea multe accidente pe pârtii

Prea multe accidente pe pârtii

0

Salvamont România atrage atenția!

Salvamont România atrage atenția!

Pentru că sezonul de iarnă este caracterizat printr-un numar foarte mare de accidente, reprezentanții Salvamont România transmit iubitorilor sporturilor de iarnă câteva măsuri pe care să le întreprindeți pentru a nu ajunge pe un pat de spital.

  ”  1. Nu intrați în panică.

  1. Protejati victima prin marcarea locului accidentului prin amplasarea unei perechi de schiuri amplasate in X la 4-5 metri în amonte.
  2. Anuntati echipa Salvamont aflată pe domeniul schiabil , sau apelați telefonic SNAU 112 sau Dispeceratul Național SALVAMONT – VODAFONE (0SALVAMONT – 0725826668).
  3. Nu mișcați persoana accidentată și nu permiteți nimănui să facă acest lucru, decat dacă se află sub influența directă a unui factor de risc care îi pune viața în pericol sau îî provoaca afecțiuni medicale imediate. Orice căzătură după care victima se resimte trebuie tratată ca avand un posibil traumatism la coloana necesitând imobilizare și transport adecvat . Nu permiteți “binevoitorilor” sau “salvatorilor de ocazie” să miște sau să transporte pe brațe, târâș sau improvizat victima.
  4. Dacă victima este inconștientă verificați pulsul, respirația, gura victimei și eliberați căile aeriene și în lipsa pulsului sau respirației începeți menavrele de resuscitare indiferent de nivelul dumneavoastră de pregătire.
  5. Discutați cu victima și observati daca este coerentă în exprimare. Observati dacă prezintă hemoragii puternice, care reușesc să treacă prin echipament. Identificați locul hemoragiei si incercați să faceți compresie .
  6. Nu incercați să aduceți în poziție anatomică membrele sau corpul victimei indiferent de poziția acestuia, se pot produce leziuni cu efect ireversibil sau pot fi fatale.
  7. Protejați termic persoana accidentată, discutați permenent cu ea, urmariți o eventuală schimbarea culorii feței și așteptați până sosesc echipele Salvamont”, a transmis Salvamont Neamț. Conform legislației, echipele Salvamont, sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *