Prima pagină » LOCALE » Ateliere de primăvară, la Biblioteca Județeană

Ateliere de primăvară, la Biblioteca Județeană

În aceste zile, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează o serie de activități dedicate primăverii. Astfel, bibliotecarii Secției de carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“ au oferit pensionarilor, joi, 3 martie, mici și fragile daruri, simbolizând flori, păsări, inimioare, legate cu șnur de culoare albă și roșie, ca un semn al purității, al iubirii și al respectului. Întâlnirea cu seniorii a fost presărată cu povestiri despre cele mai frumoase amintiri, cu audierea unor cântece dedicate lunii martie, astfel că o zi obișnuită a fost transformată într-una de neuitat.
De asemenea, Secția de carte pentru copii & Ludoteca „Ion Creangă“ a organizat, în cadrul Proiectului 1 Martie, ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor, prin desfășurarea de activități practice, de creație și învățare prin joc. Accentul a fost pus pe cultivarea creativității și dezvoltarea unor abilități practice, deprinderi de lucru în grup și în diverse arii de interes artistic: comunicare, arta modelării hârtiei și lutului, desen, pictură, activități educative prin joc. Au fost abordate teme precum 1 Martie: tradiții și obiceiuri: atelier de lectură și creație; mărțișoare din lut: atelier creativ; mărțișoare din quilling: atelier creativ. Tot pentru mărțișoare a fost organizat un atelier creativ la Punctul de lectură și împrumut Speranța, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, coordonat de Mădălina Mariuțac.
Un alt proiect educațional, organizat în parteneriat cu instituții de învățământ din județul Neamț, este derulat sub genericul „Ion Creangă, mărțișorul literaturii române“. Acesta și-a propus realizarea unor întâlniri cu micii și tinerii cititori în vederea dezvoltării gustului pentru lectură, a înțelegerii și interpretării unui text. Au fost organizate, în perioada 1-4 martie, ateliere cu medalioane literare, lecturi, desene și discuții interactive.
La Filiala de Carte Străină poate fi admirată expoziția „Mărțișorul – element de identitate românească“ organizată de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 8 Piatra-Neamț, coordonați de prof. Elena Simionescu și prof. Nicoleta Cămăruț.
La Filiala „Vasile Conta“ Mărăței sunt programate două expoziții de desen și pictură: „Zori de primăvară“ – realizată de elevi de la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț, îndrumați de prof. educație plastică Elena Ispas, care poate fi văzută în perioada 1-13 martie 2022, și „Mărțișoare pentru cei dragi“ – în care expun elevi de la Școala Gimnazială „I. Gervescu“ Săvinești, Școala Gimnazială „Prof. Gheorghe Dumitreasa“ Girov și Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrava Roșie, îndrumați de prof. educație plastică Mihaela Zânica (va putea fi văzută în perioada 21-31 martie 2022).