Prima pagină » LOCALE » Locuințele ANL și cele sociale, administrate direct de primărie

Locuințele ANL și cele sociale, administrate direct de primărie

Începând de luni, 14 martie, chiriașii și proprietarii de locuințe ANL și din fondul locativ al municipiului Piatra-Neamț vor putea achita contravaloarea chiriei și a întreținerii, astfel: on-line, în contul întreținere RO61TREZ24A700330200130X și cont chirie RO58TREZ49121A300530XXXX sau în numerar, la casieriile Direcției de Taxe și Impozite și Primăriei Piatra-Neamț de la sediul primăriei și de la Forum Center, după cum urmează:
La Forum Center, la etajul 3, în intervalul orar 09:00 – 14:30, la casieria Direcției de Taxe și Impozite se poate achita chiria, iar lângă, la casieria primăriei, întreținerea. La sediul primăriei din Str. Ștefan cel Mare, la ghișeul Direcției Taxe și Impozite se poate achita chiria, iar la casieria instituției întreținerea, în intervalul orar 09:00 – 14:30. Așadar, chiriile se achită la casieriile Direcției de Taxe și Impozite Piatra-Neamț, iar utilitățile la casieriile Primăriei Piatra-Neamț ce au fost amenajate în ambele clădiri pentru a facilita acest proces.

„Am luat această decizie în scopul eficientizării administrării fondului locativ, dar și al unei mai bune monitorizări a situațiilor locuințelor și chiriașilor. Prin administrare directă vom elimina costurile care până acum erau destinate achitării salariilor pentru funcțiile de conducere din Locativ Serv și vom putea oferi chiriașilor condiții mai bune, direcționând mai mulți bani pentru investiții. Continuăm totodată să căutăm soluții pentru realizarea de noi blocuri de locuințe pentru tineri, astfel încât să oferim acestora condiții pentru a-și întemeia o familie și a construi o carieră la Piatra-Neamț” a declarat primarul Andrei Carabelea. Cererile noi pentru locuințe, cele pentru reînnoirea dosarelor sau a contractelor se depun la sediul primăriei, camera 20, ghișeul Direcției Patrimoniu.

Modificările vin ca urmare a preluării de către Primăria Piatra-Neamț a administrării, întreținerii și exploatării fondului locativ aflat în domeniul public și privat al municipiului Piatra-Neamț și în domeniul privat al statului.