Prima pagină » LOCALE » Program special la Pașapoarte

Program special la Pașapoarte

Activitatea de lucru cu publicul pentru înregistrarea cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț s-a extins din această săptămână. Conform unui ordin emis de către Prefectura Neamț, activitatea la Pașapoarte va fi efectuată în schimburi, respectiv schimbul I, în intervalul orar 08.00 – 16.00 – trei ghișee și schimbul II, în intervalul orar 16.00 – 20.00, un ghișeu. Pentru soluționarea situațiilor deosebite, funcționează un ghișeu nou, cu program 8.00 – 16.00. Eliberarea documentelor se va face în intervalul 8.00 – 16.00, la un al patrulea ghișeu, de luni până vineri. Tot ca noutate, începând de pe 12 martie, în fiecare sâmbătă vor fi deschise două ghișee programări pentru procesare, între orele 8.00 – 16.00. Dacă situația va impune, prin ordin al prefectului se va dispune deschiderea unui ghișeu și în zilele de duminică, între 8.00 și 16.00.

„În funcție de numărul solicitărilor înregistrate pentru eliberarea pașapoartelor simple din zilele lucrătoare, pentru sporirea capacității operaționale a Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț se va asigura înregistrarea și soluționarea cererilor în zilele de sâmbătă și, dacă situația o cere, duminică, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Activitățile de relații cu publicul privind eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare, eliberarea adeverințelor/dovezilor de liberă circulație, reglementarea situației juridice privind exercitarea dreptului de liberă circulație în străinătate, se desfășoară în intervalul orar 08.00 – 16.00, în fiecare zi lucrătoare“, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niță. Ca urmare a măririi programului de lucru, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț va putea soluționa 648 cereri pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 2.600 cereri pe lună. Înainte de extinderea programului se soluționau aproximativ 374 cereri pe săptămână și 1.500 cereri pe lună. Tot în scopul fluidizării activității instituției, s-a aprobat o notă-raport prin care s-a dispus suspendarea concediilor de odihnă pentru restul lunii martie, în cazul tuturor angajaților aflați în această situație.

De asemenea, se reduc activitățile neesențiale și tot personalul de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț asigură activitatea de relații cu publicul. În primele 2 luni ale acestui, au fost înregistrate 3.522 de cereri, din care 3.387 pașapoarte simple electronice și 135 pașapoarte simple temporare. Comparativ cu aceeași perioada, în 2021 au fost înregistrate doar 1.586 cereri, 1.472 pentru pașapoarte simple electronice și 114 pentru simple temporare.