Prima pagină » LOCALE » Jandarmii nemțeni în „misiune” la Centrele de Transfuzie Sanguină

Jandarmii nemțeni în „misiune” la Centrele de Transfuzie Sanguină

Jandarmii nemțeni au donat 10 litri de sânge. Timp de două zile, 15 – 16 martie, 25 de jandarmi nemțeni au participat la o nouă acțiune de donare de sânge, alăturându-se demersului inițiat de Jandarmeria Română la nivel național. Încă de la primele ore ale dimineții, jandarmii nemțeni s-au prezentat la Centrele de Transfuzii Sanguine din Piatra-Neamț și Roman, așa cum au făcut-o în repetate rânduri, pentru a aduce o rază de speranță și încredere celor a căror viață depinde de o picătură de sânge.

”Scopul acestor acțiuni este de a crește gradul de conștientizare asupra importanțeidonării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze constant, deoarece sângele poate fi stocat pentru o perioadă de timp limitat. Cei aflați în imposibilitatea de a dona sânge pentru orice motiv pot contribui prin convingerea celor a căror stare de sănătate le permite să doneze sânge, asigurându-se astfel o aprovizionare sigură și permanentă cu sânge”, a precizat Magdalena Muraru, purtător de cuvânt I.J.J.Neamț.

La nivel local, dar și național, jandarmii sunt susținători ai campaniilor de donare de sânge, fiind deseori inițiatori și promovând donarea, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței sângelui în salvarea vieților omenești. ”Ne dorim ca exemplul colegilor noștri să fie urmat de cât mai mulți cetățeni, iar media zilnică a donatorilor de sânge să crească. Un gest atât de simplu care, pe lângă satisfacția de a ajuta, aduce o alinare celor care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei.