Prima pagină » LOCALE » Polițiștii, chiulangii și absenteismul școlar

Polițiștii, chiulangii și absenteismul școlar

Polițiștii și jandarmii nemțeni au desfășurat o acțiune în sistem integrat în  Piatra Neamț, Dumbrava Roşie, Săvineşti şi Roznov pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității stradale, a delincvenţei juvenile şi absenteismului școlar, a faptelor cu violenţă şi a celor prevăzute de Legea nr. 61/1991 republicată, a combaterii nerespectării regulilor de circulație de către participanții la traficul rutier.
Acțiunea polițiștilor a vizat identificarea elevilor care absentau nemotivat de la cursuri, fiind efectuate verificări la unităţile de tip cafe-bar sau săli de jocuri din apropierea unităţilor de învăţământ.
De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de instruire a operatorilor economici cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun către elevi.

”În acest context, cu privire la 28 de elevi care absentau de la cursuri, polițiștii au informat unitățile de învățământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare. Totodată, polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, aducându-le în atenție situațiile vulnerabile la care pot fi expuși atât în viața reală, cât și în cea on-line. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.900 de lei”, a precizat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt I.P.J. Neamț.

Dintre acestea, 3 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, 2 pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea dispozițiilor  Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanei. În activități, au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliției municipiului Piatra Neamț,  Secției de Poliție Rurală Săvinești, Poliției orașului Roznov, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului de Siguranță Școlară și jandarmi din cadrul Inspectoratului  de Jandarmi Județean Neamț.