Prima pagină » LOCALE » Informare – Poliția Locală Piatra Neamț

Informare – Poliția Locală Piatra Neamț

Polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț desfășoară în această perioadă o acțiune de identificare a conducătorilor auto care nu respectă H.C.L. 228/2021 în privința modului în care își parchează autovehiculele, mai ales dacă acestea sunt autoutilitare sau de transport persoane și care, din cauza dimensiunilor, pot stânjeni circulația celorlalți participanți la trafic.

Posesorii respectivelor autoturisme, fie ei proprietari sau conducători auto sunt anunțați și totodată avertizați că încalcă prevederile legale, cu ajutorul unor înștiințări pe care agenții poliției locale le lasă în parbriz sau le înmânează șoferilor dacă aceștia sunt depistați că încalcă articolul 8, lit. ”d” din Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere și estetică în municipiul Piatra Neamț. De asemenea, pentru a se fluidiza circulația și a crește nivelul de confort urban sunt sancționați contravențional și cei care parchează pe trotuar sau pe spațiile verzi.

” În scopul fluidizării traficului, nu trebuie ocupat domeniul public cu vehicule în afara spațiilor marcate expres de administratorul drumului. Se interzice staționarea și parcarea în parcări de reședință sau cu plată sau în orice alte locuri de pe domeniul public sau privat al municipiului a autoutilitarelor și a autovehiculelor de transport persoane care prin dimensiunile lor pot stânjeni circulația pe drumurile publice” (HCL 228/2021 – art. 8, lit. ”c” și lit. ”d”).
Pentru nerespectarea articolului sus menționat, sancțiunile contravenționale (amenzi) pot ajunge până la 1.500 de lei în cazul persoanelor fizice și până la 2.500 de lei în cazul persoanelor juridice.