Prima pagină » LOCALE » Execuția lucrărilor de modernizare a Cinematografului Cozla, scoasă la licitație

Execuția lucrărilor de modernizare a Cinematografului Cozla, scoasă la licitație

COMUNICAT DE PRESĂ – 01.04.2022

 

A fost scoasă la licitație execuția lucrărilor pentru proiectul care vizează reabilitarea fostului cinematograf  Cozla, termenul pentru depunerea ofertelor fiind data de 7 aprilie 2022,  iar valoarea estimată a contractului de aproximativ 8.600.000 de lei fără TVA. Clădirea fostului cinematograf Cozla a fost construită în urmă cu 40 de ani, iar în prezent se află într-un stadiu avansat de degradare.

Proiectul „Reabilitarea/modernizarea unui centru multifuncțional în zona Subdărmanești – Cinematograful Cozla” vizează modernizarea și reabilitarea clădirii actuale a cinematografului Cozla în vederea înființării unui centru multifuncțional. În clădire va exista și o sală de cinema cu o capacitate de 180 de locuri.

Lucrările de reabilitare și modernizare la clădirea fostului cinematograf care vor fi executate prin proiect sunt: intervenții structurale asupra clădirii, recompartimentarea spațiului pentru amenajarea unui centru multifuncțional,  anveloparea termică a clădirii, finisaje interioare și exterioare, realizarea de instalații termice/electrice/sanitare/climatizare – ventilare, dotarea cu echipamente și utilaje tehnologice, dar și cu echipamente necesare pentru desfășurarea activităţilor educative, culturale şi recreative.

După finalizarea lucrărilor va începe activitatea propriu-zisă a centrului. Principalele activități care se vor desfășura în cadrul Centrului multifuncțional Cozla vor fi din domeniile social și cultural. Specialiștii centrului vor oferi informare şi consiliere privind drepturile sociale, prevenirea şi combaterea unor comportamente care pot duce la creşterea riscului de excluziune socială, consiliere psihologică, facilitarea accesului pe piaţa muncii, promovarea unui stil de viaţă sănătos şi activ.

În cadrul centrului vor funcționa și echipe mobile care vor sprijini persoanele și familiile aflate în situații de risc prin distribuirea către acestea de ajutoare materiale şi alimentare, acțiuni de prevenire şi combatere a izolării sociale, activități de socializare și educație non-formală pentru tineri.

Execuția lucrărilor de reabilitare a clădirii fostului cinematograf urmează să înceapă cel târziu în vara acestui an, iar durata de execuție estimată este de 19 luni.

 

 

Biroul Comunicare