Prima pagină » LOCALE » Florentina Moise „unsă” oficial la ISJ Neamț

Florentina Moise „unsă” oficial la ISJ Neamț

Florentina Luca Moise, începând de astăzi, 27 aprilie este noul inspector școlar general

Pentru cei care nu o cunosc, Florentina Moise este președintele filialei PSD Piatra Neamț din 31 octombrie 2019, profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamț – instituție privată de învățământ și a fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamț.

Are 45 de ani și la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat.

În CV-ul Florentinei Moise apare că are o diplomă la o facultate de drept, instituție nerecunoscută în România, însă. Este vorba despre absolvirea „Facultății de drept, legislația internațională compearată, diplomația și consultanță juridico-economică” a „Universității Internaționale deschise „Tehnoeconomia Europeană” – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare româno-americană”.

La ceremonia pentru învestire de astăzi a participat, „alături de alți invitați” – așa cum apare scris în comunicatul de presă emis de autoritatea ce reprezintă guvernul în teritoriu, prefectul județului Neamț, Vasile-Adrian Niță, care a amintit că „Învățământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate și implicare” și a urat succes atât noii conduceri a ISJ Neamț cât și tuturor celor implicați în activitatea didactică.

Schimbarea la nivelul acestei instituții de învățământ are loc pe criterii politice, funcțiile de inspectori școlari fiind împărțite între partidele din coaliția de guvernare.

Se pare că Județul Neamț este „împins” către stânga esicherului politic, mai multe numiri în funcții cheie venind din partea PSD.