Prima pagină » LOCALE » Două autocamioane s-au tamponat la Tețcani

Două autocamioane s-au tamponat la Tețcani

În această seară, la ora 20:33, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, în localitatea Tețcani din comuna Gherăești, județul Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Accidentul rutier s-a produs între două autocamioane (un cimentruc și un camion frigorific) in care se aflau doar conducătorii auto. În urma coliziunii unul dintre conducătorii auto a rămas blocat în interiorul cabinei.

Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice pompierii au intervenit pentru scoaterea unui bărbat de 47 de ani, conștient cu politraumatisme. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportat la CPU Roman.

Cel de-al doilea conducător auto, un bărbat de 33 de ani, conștient cu politraumatisme, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, ulterior fiind transportat la CPU Roman.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce bărbatul, de 47 de ani, din județul Galați, conducea un ansamblu de vehicule pe Drumul Județean 208, nu a acordat prioritate la intersecția cu Drumul Național 2 – E 85, în afara localității Săbăoani și a intrat în coliziune cu un autotren condus de un bărbatul, de 33 de ani, din județul Bacău.

Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.