Prima pagină » LOCALE » Punțile din Piatra-Neamț nu trebuie închise

Punțile din Piatra-Neamț nu trebuie închise

Inspectoratul Județean în Construcții a cerut „imperativ” închiderea unor punți

Punțile și podurile din orașul Piatra-Neamț sunt sigure circulației pietonale în ciuda aspectului degradat, lasă de înteles primarul orașului, Andrei Carabelea, afirmând acest lucru într-o conferință de presă organizată astăzi, 03 mai.

Preciarea vine în contextul în care Inspectoratul Județean în Construcții Neamț a trimis către instituția edilitară, o solicitare conform căreia primăria ar trebui să dispună închiderea mai multor astfel de căi de acces, cum ar fi cele patru punti pietonale peste râul Cuejdiu.

Documentul nu avea atașat un studiu tehnic în acest sens, drept pentru care, Andrei Carabelea a refuzat să aplice vreo interdicție de circulație pe punțile și podurile cu pricina, dar a comandat unui expert tehnic o verificare a siguranței traficului pe astfel de infrastructuri.

„Niciuna din expertizele tehnice efectuate la cele patru punți  nu impune închiderea circulației pietonale” a declarat Andrei Carabelea. De asemenea el a mai precizat că punțile pietonale sunt în curs de reabilitare și/sau proiectare, unele necesitând lucrări mai ample.