Prima pagină » LOCALE » „Ştiu şi aplic. Securitatea şi sãnãtatea în muncã se deprind de pe bãncile şcolii!”

„Ştiu şi aplic. Securitatea şi sãnãtatea în muncã se deprind de pe bãncile şcolii!”

Comunicat de presă – 03.05.2022

În data de 3 mai 2022, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au fost  premiaţi, de către inspectorul şef al ITM Neamţ Ioan Popescu, elevii şi profesorii participanţi la etapa judeţeană a Concursului Naţional „Ştiu şi aplic. Securitatea şi sãnãtatea în muncã se deprind de pe bãncile şcolii!”

La concurs au participat 24 echipe (48 de elevi) de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”  din  Piatra Neamţ şi Colegiul Naþional de Informaticã din Piatra Neamţ, la secţiunea tehnologică şi  teoretică, ciclul inferior şi superior.

La etapa naţională care se va desfăşura la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iaşi, în perioada 13-15 mai 2022, vor participa câştigătorii locului I de la cele 2 secţiuni, tehnologic şi teoretic, câte două echipe de la cele două colegii participante pentru ciclul inferior şi superior (8 elevi).

Elevii au demonstrat că şi-au însuşit temeinic cunoştinţele dobândite în perioada de pregătire a concursului şi că pot să identifice corect atât echipamentele individuale de protecţie cât şi  riscurile la care sunt expuşi lucrătorii din diverse domenii de activitate.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ