Prima pagină » LOCALE » Piatra-Neamț va primi 43 milioane lei prin Programul „Anghel Saligny”

Piatra-Neamț va primi 43 milioane lei prin Programul „Anghel Saligny”

COMUNICAT DE PRESĂ – 11.05.2022

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită de lucru la București, în cadrul căreia a participat la mai multe întâlniri cu reprezentanți ai Guvernului pe teme de interes major pentru orașul Piatra-Neamț.

Discuțiile purtate cu Primul Ministru Nicolae Ciucă, alături de Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, George Lazăr și senatorul Eugen Țapu-Nazare, au vizat sprijinul primit din partea Guvernului în contextul demarării Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Județul Neamț se află în top 10 ca finanțare acordată pentru investiții în infrastructură, rețelele de alimentare cu apă și canalizare și aducțiuni de gaze, cu un total de 1.379.257.306 lei.

Prin acest program, municipiul Piatra-Neamț va primi 43 milioane de lei pentru două proiecte de maximă importanță: rețele noi de alimentare cu apă și canalizare pe bulevardele Traian și Decebal și un pod rutier nou peste râul Bistrița în zona Căprioara, construit lângă cel existent, care va deveni pod pietonal și ciclabil.

La Ministerul Transporturilor, primarul Andrei Carabelea a discutat cu Secretarul de Stat Ionel Scrioșteanu și directori din minister în vederea demarării, alături de Minister și CFR, a unor proiecte de modernizare a două zone din oraș: zona Gării și zona Gara Veche.

„A fost cu siguranță o vizită productivă pentru proiectele pe care le avem în implementare, dar și pentru investițiile pe care le planificăm și care vizează rezolvarea unor probleme importante din Piatra-Neamț. Ne bucurăm de tot sprijinul Guvernului și în urma discuțiilor pe subiecte concrete pe care le-am avut cu factori de decizie de la cel mai înalt nivel, sunt sigur că vom reuși să inițiem o serie de proiecte cu impact semnificativ pentru orașul nostru” a declarat primarul Andrei Carabelea.