Prima pagină » LOCALE » Incendiu în cimitir stins de polițiștii locali

Incendiu în cimitir stins de polițiștii locali

Aflați în patrulare în zona Cimitirului Pietricica, joi, 26 mai 2022, în jurul orelor 19.40, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au observat o coloană de fum. Alertați de posibilitatea izbucnirii unui incendiu violent, având în vedere imediata apropiere a muntelui Pietricica, aceștia s-au deplasat la fața locului, în zona din spate, la poalele versantului ce se învecinează cu cimitirul. Au constatat că ardeau mai multe coroane din plastic, focul pornind, cel mai probabil, de la o candelă rămasă nesupravegheată.

Incendiul a fost stins imediat de echipajul Biroului Ordine Publică, cu resursele din dotare, fără a fi necesară intervenția pompierilor.

Dat fiind contextul incendiului violent de pe Pietricica, izbucnit la sfârșitul anului trecut, preotul paroh, administratorul cimitrului cât și lucrătorii de pe șantierul din curtea cimitirului Pietricica au fost atenționați cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale pentru prevenirea unor astfel de incidente, care pot avea urmări grave.