Prima pagină » LOCALE » Situația podurilor din Neamț în atenția CJSU

Situația podurilor din Neamț în atenția CJSU

Astăzi, 14 iunie, la inițiativa prefectului de Neamț, Adrian Niță, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ședință la care au participat reprezentanții Consililui Județean, Inspectoratului Judetean în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț și ai Secției de Drumuri Naționale Piatra-Neamț.

Întrunirea a fost motivată de situația infrastructurilor rutiere care traversează albiile râurilor din Județul Neamț, în urma prăbușirii podului de la Luțca. Astfel, prefectul a cerut celor prezenți să discute cu experți în domeniu pentru a afla cu exactitate care este stadiul de degradare a podurilor de la Tupilați, Girov și Pângărăcior.

Deși podul de la Girov are încă valabilă o expertiză tehnică, prefectul consideră că traficul pe această infrastructură ar trebui limitat, interzicând circulația vehiculelor peste 7,5 tone. Pentru reabilitarea acestui pod există un proiect scos la licitație, dar la care nu s-a prezentat nicio firma interesată să își asume acele lucrări conforme caietului de sarcini. Aceasta va fi reluată, însă cu modificări care să facă „mai atractiv acest proiect”, conform declarației prefectului. Adrian Niță speră că în 2-3 luni de zile să înceapă lucrările la Girov.

Pentru Tupilați s-a luat în calcul varianta circulației pe o singură bandă și semaforizarea podului care traversează răul Moldova.

La Pangaracior vor începe, intr-un viitor apropiat, lucrările în partea de jos a podului, datorită traficului foarte intens pe acest tronosn de drum (DN15 Piatra-Neamț – Bicaz) în sezonul estival, fluiditatea acestuia fiind grav afectată dacă s-ar interveni concomitent la întreagă infrastructură.

În declarația pentru presă, prefectul Adrian Niță nu a precizat vreun termen precis de începere și execuție lucrări pe aceste infrastructuri.

Foarte grav este faptul că trebuie să se întâmple nenorociri, ca abia pe urmă să își facă treaba autoritățile responsabile!