Îngrijire paliativă holistică la domiciliu și combaterea conceptului de “azil”
Proiect finanțat de Consiliul Județean Neamț
Fundația Pro Carit în parteneriat cu Consiliului Județean Neamț vine în ajutorul a 10 persoane ce au nevoie de îngrijiri speciale, în vederea recuperării și reabilitării după diverse afecțiuni care le au schimbat cursul vieții.
În general îngrijirea la domiciliu este recomandată atunci când pacientul a fost externat și necesită îngrijire mai mult decât poate fi asigurată de către familie .
Aceste servicii sunt efectuate pentru recuperarea pacienților cu invaliditate, boli cronice terminale, care necesită tratament sau asistență medicală pentru activitățiile esențiale vieții cotidiene.
Serviciile oferite în cadrul proiectului ,acordă bolnavului o îngrijire holistică, datorită colaboratorilor specializați pe diferite domenii de activitate. Astfel, se urmărește
îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții bolnavului prin alinarea suferinței fizice, psihice și spirituale.
„Viața este un dar de la Dumnezeu! Să ne ajutăm unii pe alții să trăim frumos! Este foarte important să știi că poți fi ajutat atunci când te simți depășit de situație, dar pentru asta trebuie să lupți. Este tare greu să lupți când ești în deznădejde pentru că te vezi neajutorat și lipsit de speranță atunci când treci singur prin situații grele.
Încercăm să ajutăm pacienții la domiciliu atât cât se poate și, acolo unde este nevoie încercăm să-i convingem să meargă într-un centru specializat unde să poată fi îngrijiți dacă acasă nu mai este posibil. De aici și titlul proiectului combaterea conceptului de <<azil>>. Înconjurat de persoane care te ajută simți că îți recapeți încrederea și motivația de a lupta.” a declarat Simona Buzdea , supervizor proiect Fundația Pro Carit.