Prima pagină » LOCALE » Proprietarii mașinilor electrice au din această săptămână 6 noi stații de reîncărcare

Proprietarii mașinilor electrice au din această săptămână 6 noi stații de reîncărcare

COMUNICAT DE PRESĂ – 31.08.2022

Pentru a încuraja transportul ecologic, prietenos cu mediul, din data de 2 septembrie cele 6 stații de încărcare vor putea fi folosite de posesorii autovehiculelor electrice.

Proiectul a fost finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

Valoarea totală a proiectului este de 1.371.152 lei, sumă din care 90% reprezintă cheltuieli eligibile finanțate de AFM.

Prin acest proiect s-au realizat 6 stații de reîncărcare în 4 zone din oraș, pe domeniul public, în parcările existente, astfel:

– Str. Bistriței (lângă sensul giratoriu de la Shopping City) – 2 stații – 4 puncte de reîncărcare;
– Bd. Decebal (în parcarea din spatele Winmarkt Petrodava) – 1 stație – 2 puncte de reîncărcare;
– Str. Dimitrie Leonida (Piața Centrală, lângă Forum Center) – 2 stații – 4 puncte de reîncărcare;
– Str. Mihai Viteazu (Parcare Sala Polivalentă) – 1 stație – 2 puncte de reîncărcare.

Cele 6 stații au o capacitate de reîncărcare pentru 96 de autoturisme de capacitate medie într-un interval de 12 ore. Fiecare stație asigură încărcarea simultană a 2 autoturisme la o putere maximă de 22 kW curent alternativ și 50 kW curent continuu. Stațiile sunt echipate cu sisteme de comunicații care vor permite monitorizarea în timp real a funcționalității acestora, a disponibilității și a cantității de energie transferate.

Costul de utilizare este de 1,2 lei/kWh inclusiv TVA. Utilizarea stațiilor de încarcare se face prin aplicația EL Motion, diponibilă pe sistemele Android și iOS.