Prima pagină » LOCALE » Proiect de reabilitare de amploare la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț

Proiect de reabilitare de amploare la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț

COMUNICAT DE PRESĂ – 01.09.2022

Colegiul Tehnic de Transporturi din Piatra-Neamț se află în plin proces de reabilitare, modernizare și dotare, printr-un proiect cu finanțare europeană, realizat de Primăria Piatra-Neamț. Obiectivul general al acestui proiect este legat de îmbunătățirea calității infrastructurii, a dotărilor și a procesului educațional în cadrul unității de învățământ.
Corpul principal (C1) al unității de învățământ va fi reabilitat total pe exterior și în interior. Pentru ateliere și sălile de clasă au fost achiziționate mobilier, echipamente și materiale didactice noi. De asemenea, vor fi modernizate instalațiie electrice, termice, sanitare și pentru detecția și stingerea incendiilor.

Corpul C3 beneficiază de reabilitare totală, atât în interior, cât și la exterior. Au fost montate echipamente noi în centrala termică și în ateliere, iar sălile de clasă vor fi echipate cu mobilier și material didactic nou. Și în acest corp de clădire toate instalațiile electrice, termice, sanitare și pentru detecția și stingerea incendiilor vor fi modernizate. Pentru corpul C4, garajul unității școlare, șarpanta va fi refăcută, iar acoperișul și pereții exteriori vor fi termoziolați.

Primarul Andrei Carabelea: „Zilele trecute am fost în vizită la Colegiul Tehnic de Transporturi din Piatra-Neamț, pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare. Investițiile în educație înseamnă un proces educațional de calitate, din care toată comunitatea va avea de câștigat pe termen lung și am început un amplu program de modernizare al școlilor din Piatra-Neamț, demarat deja în peste o treime din unitățile de învățământ.”

Valoarea contractului de execuție este de 10,68 milioane de lei. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională – POR 2014-2020. Termenul de finalizare pentru acest proiect este sfârșitul anului viitor.