Prima pagină » LOCALE » Atelier pictură pe sticlă, la Biblioteca Județeană

Atelier pictură pe sticlă, la Biblioteca Județeană

Comunicat de presă – 21.09.2022

 Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează Atelierul pictură pe sticlă dedicat copiilor și coordonat de Anca Mihalache, în perioada octombrie-decembrie 2022. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se va desfășura săptămânal, pe durata unei ore și jumătate, în fiecare miercuri, de la ora 17.00, în Sala Info-Club 2.

În cadrul acestui atelier, copiii vor fi inițiați în tehnicile de bază ale picturii, li se vor completa noțiunile învățate la școală, astfel încât să ajungă să picteze singuri o icoană.

Pentru început, vor fi căutate unele  modele (izvoade) din cărțile aflate în bibliotecă la Secția Arte, multimedia „Victor Brauner“. Va urma desenarea cu creionul a modelului pe hârtie de calc, desenarea cu marker pe sticlă, alegerea culorilor  și a tehnicii picturale, cu explicații referitoare la tehnicile tradiționale și la tehnicile moderne utilizate. Se va trece la pictarea în tempera, la pictarea în straturi succesive, la aurire cu foiță de slagmetal și, în final, la izolarea picturii cu șerlac. În luna decembrie, în preajma Crăciunului, va avea loc organizarea unei expoziții cu lucrările realizate în cadrul atelierului și vernisarea acestea în prezența preotului poet Dorin Ploscaru, partener extern al proiectului, când micii pictori de icoane vor primi diplome de participare.

Înscrierea se face la Secția Arte, multimedia ,,Victor Brauner“, cu achitarea unei taxe de 28 de lei, reprezentând costul materialelor necesare pentru patru ateliere. La înscriere, copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal. Este recomandat ca doritorii să participe la toate cele opt ședințe, pentru a parcurge întreaga pregătire și pentru a realiza o icoană care să fie prezentă în expoziția finală.