Prima pagină » LOCALE » Sprijin pentru persoanele vulnerabile din Piatra-Neamț

Sprijin pentru persoanele vulnerabile din Piatra-Neamț

COMUNICAT DE PRESĂ – 08.11.2022

 În ședința Consiliului Local de ieri, 7 noiembrie 2022, a fost aprobat proiectul prin care persoanele beneficiare din cadrul Adăpostului de Noapte, din subordinea Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, vor beneficia de servicii de hrană în perioada sezonului rece.

 

Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț are în subordine mai multe centre de zi și centre rezidențiale licențiate, în cadrul compartimentelor Direcției:

 

  • Centrul de cazare temporară a persoanelor fără adopost (adăpostul de noapte);
  • Centrul de zi pentru preșcolari „Castani”;
  • Centrul de sprijin și asistență de specialitate pentru copii;
  • Centrul social „Împreună”;
  • Centrul social „Pietricica”, care dispune și de cantină socială.

 

Direcția de Asistență Socială va asigura, în cadrul acestui proiect, servicii de hrană pentru persoanele din adăpostul de noapte prin cantina socială a centrului „Pietricica”. În continuare DAS sprijină și este deschisă la colaborări cu alte organizații non-guvernamentale în vederea oferirii de alimente persoanelor din centrele aflate în subordine, în condițiile respectării legislației în vigoare, pentru asigurarea sănătății și securității beneficiarilor. Cuantumul de până la 12 lei/zi/persoană pentru asigurarea unei mese include materiile prime care vor fi folosite pentru prepararea mâncării prin Cantina Socială și a fost stabilit conform standardelor de calitate pentru adăposturile de noapte și prevederilor din Legea nr. 143/2022.

 

În baza Regulamentului de organizare și funcționare a Direcției de Asistență Socială și a procedurilor interne, DAS are posibilitatea de a încheia protocoale și parteneriate cu alte instituții sau organizații non-guvernamentale. Toate protocoalele semnate prevăd respectarea legislației și normelor în vigoare și cuprind obiectivul, durata derulării și obligațiile instituțiilor aflate în parteneriat.

 

În ceea ce privește parteneriatele care au ca obiectiv furnizarea de alimente în centrele DAS, acestea se supun legislației naționale în vigoare privind siguranța alimentară: Ordin nr. 975/1998 privind aprobarea Normelor igienico-sanitare pentru alimente, Ordin nr. 106/2019 pentru modificarea și completarea Normei sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a activităților de obținere și de vânzare directă și/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum și a activităților de producție, procesare, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală și legislația specifică privind siguranța alimentară.