Prima pagină » LOCALE » Mugurel Cozmanciuc, Vlad Marcoci și Sorin Ciufudean au fost achitați în dosarul de trafic de influiență

Mugurel Cozmanciuc, Vlad Marcoci și Sorin Ciufudean au fost achitați în dosarul de trafic de influiență

Mugurel Cozmanciuc, Vlad Marcoci și Sorin Ciufudean au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, în februarie 2021, acuzațiile aduse fiind cele de trafic de influență, cumpărare de influență și instigare la cumpărare de influență.

În concret, procurorii i-au acuzat pe aceștia că in perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la  Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.
Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

 La data de 2 mai 2022, ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE, prin completul format din: Maricela Cobzariu – Preşedinte Andrei Claudiu Rus – Judecător Alin Sorin Nicolescu – Judecător, achita pe cei trei, concluzionând in urma judecatei ca „fapta nu exista”, conform deciziei ICCJ din 02mai 2022. Sentința nu a fost definitivă si a fost atacată de procurorii anticorupție.

Astăzi, 25 ianuarie 2023, instanța a considerat apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe Lângă Curtea de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție ca fiind nefondat, achitând pe toți cei trei inclupați din acest dosar.