Prima pagină » LOCALE » Profesorul Eusebiu Popa a fost premiat de Federația Română de Rugby

Profesorul Eusebiu Popa a fost premiat de Federația Română de Rugby

RUGBY CLUB VENUS RIFIL 1991

COMUNICAT DE PRESĂ – 24 februarie 2023

 Profesorul Eusebiu Popa a fost premiat de Federația Română de Rugby în cadrul ședinței ordinare a Adunării Generale FRR, din această lună. Evenimentul a reunit reprezentanți ai cluburilor de rugby din țară și a adus în prim plan problemele cu care se confruntă acest sport, dar și strategia națională a rugby-ului românesc.

 ”Suntem aici pentru că ne leagă și ne animă pasiunea pentru rugby. Am făcut cu toții sacrificii, i-am dedicat ani din viață, totul pentru a imprima generațiilor viitoare valorile acestui sport, asigurându-ne că vor deveni oamenii extraordinari care sperăm să fie. Unul dintre cei care și-au adus o astfel de contribuție la formarea unor jucătoare de valoare este și domnul Eusebiu Popa care, în ciuda tuturor piedicilor, a continuat să promoveze rugby-ul, să trăiască pentru el. Situația sa este cu atât mai pilduitoare cu cât acesta s-a confruntat cu grave probleme de sănătate, care poate ar fi justificat renunțarea sau măcar diminuarea eforturilor, dar în care dânsul și-a găsit parcă o nouă motivație. Pionier al rugby-ului feminin, fiind primul care a înființat o astfel de echipă, în 1996, domnul Eusebiu Popa a fost de neoprit în tot ceea ce și-a propus. Nu l-au împiedicat să continue nici cele peste 30 de intervenții chirurgicale suferite, nici diminuarea mobilității care l-a adus în punctul de a antrena din fotoliu rulant. A contat doar iubirea pentru sportul cu balonul oval, pentru care vertificalitatea este una metaforică, ținând de ceea ce porți în inimă și îți propui să faci în viață. Datorită lui, după 30 de ani dedicați acestei discipline, avem nu doar multe sportive valoroase, ci mai ales un reper de conduită și ambiție, pentru care nimic nu este prea mult, pentru care există mereu ceva mai important pentru care să lupți. Vă mulțumim pentru ceea ce faceți în slujba Ovalului și pentru lecția de viață și inspirația pe care ni le oferiți”, a declarat Alin Petrache, șeful FRR.

PASIUNE, DISCIPLINĂ, RESPECT, SOLIDARITATE, INTEGRITATE și ATITUDINE, asta înseamnă RUGBY CLUB VENUS, înființat pe 15 noiembrie 1991 și care anul acesta împlinește 32 de ani, fiind unul dintre cele mai respectate cluburi la nivel național. Cu un palmares impresionat, atât pe plan național, cât și internațional, clubul reprezintă astăzi certificatul de naștere al rugby-ului feminin românesc, profesorul Eusebiu Popa fiind cel care, în mai 1996, a înființat prima echipă feminină de rugby din România, iar în august 1996 s-a afiliat Federației Române de Rugby.