Prima pagină » LOCALE » S-a emis ordinul de încetare a mandatului de președinte CJ Neamț al lui Ionel Arsene

S-a emis ordinul de încetare a mandatului de președinte CJ Neamț al lui Ionel Arsene

Prefectul Județului Neamț, Adrian Niță a emis astăzi, 16 martie 2023, ordinul de încetare  a mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț, după aproape o săptămâna de la data hotărârii definitive prin care Ionel Arsene a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. Articolul cu detalii despre acest dosar poate fi citit aici.

„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condițiile procedurale prealabile prevăzute de O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ în sensul că secretarul general al județului Neamț a înaintat astăzi instituției noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr.96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț al domnului Ionel Arsene.” a fost comunicatul primit pe canalul de media al prefecturii Neamț.

Arsene Ionel este în continuare căutat de către poliție, pe numele acestuia fiind emis și un mandat internațional de arestare în vederea executării pedepsei.

Acesta este bănuit că ar fi părăsit deliberat țara pentru a scăpa de pedeapsă, cu doar câteva zile înainte de pronunțarea sentinței judecătorești și s-ar afla în Italia.