Prima pagină » LOCALE » Luna Asistenței Sociale – la final

Luna Asistenței Sociale – la final

Work-shop-ul „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune“, ce a avut loc vineri, 31 martie, a încheiat manifestările organizate pe parcursul lunii martie cu scopul celebrării profesiei de asistent social. Luna martie este dedicată profesiei și profesioniștilor din domeniu, motiv pentru care Sucursala Neamț a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România în parteneriat cu DGASPC Neamț au organizat o serie de acțiuni menite să aducă în prim plan asistenții sociali, dar și să atragă atenția asupra provocărilor cu care se confruntă și a necesității colaborării mai strânse cu comunitatea.

Marcată în fiecare an la nivel global în cea de-a treia marți din luna martie, Ziua Mondială a Asistenței Sociale, (serbată în 2023 pe data de 21 martie), s-a desfășurat anul acesta sub egida respectării „diversității prin acțiuni sociale comune“. Sub acest slogan al toleranței și comuniunii, în Neamț au fost organizate în martie activități la care au participat profesioniști din domeniu atât din mediul public cât și privat. Au avut loc ateliere de lucru, schimburi de bune practici, instruiri, acțiuni de informare și promovare în comunitate, etc.

Ca în fiecare an, punctul culminant al lunii martie este gala Excelenței în Asistență Socială, eveniment ce evidențiază cei mai buni specialiști și cele mai implicate instituții din domeniu din  țară. Anul acesta, județul Neamț a avut finaliști la mai multe categorii, DGASPC Neamț fiind unul dintre cei 3 finaliști la categoria „Instituția Anului“. Județul se poate mândri și cu Camelia Canache, asistent social în cadrul  DGASPC Neamț – finalistă la categoria „Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/reducerii riscurilor asociate infecției HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale“ și Carmen-Liliana Suciu, reprezentanta unui ONG cunoscut în Neamț ce s-a numărat printre cei 3 finaliști la categoria „Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare“.

A fost o lună plină pentru Asistența Socială, în care am învățat unii de la alții, am primit lecții de toleranță și compasiune de la beneficiarii noștri, ne-am asumat valori comune și am fost mândri de colegii noștri pentru performanțele realizate. Toate acestea reprezintă chintesența profesiei noastre și mă bucur că devine din ce în ce mai apreciată și respectată. Asistenții sociali din Neamț au dovedit în timp că sunt profesioniști, că sunt implicați și empatici iar acest lucru se vede și în dezvoltarea comunității. Sunt mândră de fiecare dintre ei, onorată să fim colegi și recunoscătoare pentru contribuția adusă la evoluția profesiei nostre. La mulți ani tuturor asistenților sociali“, a spus Mirela Negruș, președintele CNASR Neamț și director general adjunct al DGASPC Neamț.