Prima pagină » LOCALE » PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI

PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ȘI DEȚINERE DE DROGURI

La data de 21 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, pe în județul Neamț, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2022 – mai 2023, persoanele bănuite, ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiul Piatra Neamț și a localităților limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv.

Astfel, persoanele bănuite ar fi comercializat etnobotanice, cu 50 de lei/gram, droguri de risc și mare risc, cannabis, cu 80 de lei/gram și eutylone.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ un kilogram de substanță vegetală, un kilogram de substanță pulverulentă albă, 50 de țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 20 de grindere și 5 cântare de precizie.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe pipete, solvenți utilizați la prepararea substanțelor cu efect psihoactiv, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, 14.340 de lei, 1.300 de euro și 80 de lire.

Peste 40 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, luptătorii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.